Dagje lekker statistieken?

Het dagje lekker statistieken is een analytics workshop voor content- en communicatieteams. Want de cirkel van plannen, maken en verbeteren is niet rond zonder een analyse van de resultaten die je met een contentstrategie, inbound funnel of campagne hebt behaald.

Analyseren lijkt makkelijk: je duikt in de webstatistieken, Search Console of socialmediastatistieken en hup, daar zijn je cijfers. In de praktijk werkt dat natuurlijk niet zo: alleen met context en visualisatie zijn statistieken waardevol.

Kom daarom lekker een dagje statistieken met 2meter1!

Wat je wilt zijn duidelijke antwoorden op vragen zoals:

  • wat geven we uit aan welke SEA-campagnes en wat heeft dat opgeleverd?
  • wat is de herkomst van formulierinvullers of bestellers op de website?
  • klopt het wat je veronderstelt over het effect van meer posten op social media?
  • welke video’s op YouTube zijn de echte abonneerkanonnen?
  • welke pagina’s van een site concurreren met elkaar in zoekmachines?

Het aanbod

Het aanbod: een workshop waar na een introductie heel snel de behoefte van jouw team op tafel komt: met welke inzichten uit de data zijn jullie geholpen? Vervolgens brainstormen we over de beste manier om deze inzichten aansprekend weer te geven in een dashboard. Dat werken we ten slotte uit zodat je aan het eind van de trainingsdag beschikt over een werkend dashboard.   

Het resultaat

Het resultaat: een basisdashboard (interactief) met minimaal drie visuele presentaties van jouw webstatistieken, SEO-statistieken of socialmediastatistieken. Het dashboard is (net zoals de data) jouw eigendom. 

Voorwaarden: we werken met echte data, dus je beschikt over admin-accounts bij de databronnen die je wilt inzetten. Je bent akkoord met het gebruik van Google Data Studio.

Verder praten? Plan meteen een digitale kop koffie in of laat een bericht achter via het contactformulier van deze website. Bellen mag ook: (06) 1023 3964